Vážený uživateli, je nám líto, ale Váš prohlížeč nepodporuje plné zobrazení webu. Doporučujeme Vám přejít na jeho aktuálnější verzi (MS Edge) nebo na některý z nejčastějších prohlížečů (Chrome, Firefox, Safari).

Laterna magika

Červen 2021

New Normal: premiéra krátkého tanečního filmu

Laterna magika uvede v první polovině června svůj první krátkometrážní film v žánru dance for camera. Film choreografky Nataši Novotné a režiséra Jakuba Jahna s titulem New Normal vznikal na Nové scéně ND během uplynulých tří měsíců. Na tvorbě filmu pracoval soubor Laterny magiky spolu s hostujícími umělci. New Normal bude k vidění na webových stránkách Národního divadla zdarma během června, ještě před závěrem sezony tak odstartuje novou audiovizuální programovou řadu, Laterna for Camera.

Poetický taneční film New Normal reaguje na současnou situaci a přináší pohled na „nový normál“ jako naději a příležitost k transformaci, ke které dochází vnitřním hledáním, niterným soubojem a překonáním sama sebe. Vše se pohybuje v úrovni metafory, film nevypráví příběh a neukazuje konkrétní popisné situace, hledá hranici stylizace a realismu.

Než pro vás bude film připraven, můžete se podívat na fotografie Michala Hančovského, které vznikly během jeho natáčení. Atmosféru chystaného snímku vám trochu přiblíží:

Laterna for Camera: New Normal, foto: M. Hančovský

Lucie Kocourková

Sdílet na sociálních sítích