Vážený uživateli, je nám líto, ale Váš prohlížeč nepodporuje plné zobrazení webu. Doporučujeme Vám přejít na jeho aktuálnější verzi (MS Edge) nebo na některý z nejčastějších prohlížečů (Chrome, Firefox, Safari).

Laterna magika

Září 2021

Experiment se zvukem i papírová dílna

Laterna magika na Zahájení sezony přilákala malé i velké diváky.

Na zahájení 139. sezony měli návštěvníci Střeleckého ostrova možnost shlédnout experimentální miniaturu Laterny magiky nazvanou Vidět zvuk, slyšet světlo. Choreografie Alexandra Sadirova se odehrávala v autentickém prostředí pod mostním obloukem, takže bylo možné využít jedinečnou akustiku tohoto místa. Performeři vzali do hry i mobilní telefony, které díky speciální aplikaci převáděly na svých obrazovkách zvuk do vizuální podoby.

.

Zahájení sezony: Laterna magika, foto: Jan Hromádko

Další účastí souboru Laterny magiky byla malá ukázka z představení Zázrak (s)tvoření, na kterou plynule navázala papírová dílna. Přihlížející děti se s chutí vrhly na pódium, které se proměnilo v papírové hřiště. Herci ze Zázraku (s)tvoření dětem ukazovali, jak se dají z obyčejné role papíru vytvořit různé předměty, třeba květina, pták nebo klokan. Vznikla tak hravá interakce a po jejím skončení si děti mohly své papírové výtvory odnést domů.

Zahájení sezony: Laterna magika, foto: Jan Hromádko

Věříme, že obě vystoupení umělců Laterny magiky přilákala na její představení nové diváky. Na Zázrak (s)tvoření se můžete i se svými potomky vypravit příští víkend, hrajeme na Nové scéně od pátku 17. 9. až do pondělí 20. 9. každý den.

Zahájení sezony: Laterna magika, foto: Jan Hromádko

Jan Herget

Sdílet na sociálních sítích