Vážený uživateli, je nám líto, ale Váš prohlížeč nepodporuje plné zobrazení webu. Doporučujeme Vám přejít na jeho aktuálnější verzi (MS Edge) nebo na některý z nejčastějších prohlížečů (Chrome, Firefox, Safari).

Foyer

Červen 2021

Čtení na prázdniny

Pozvánka k návštěvě knihovny

Na divadelní prázdniny bychom vám rádi doporučili zajímavé čtivo – ať už se chystáte relaxovat, nebo se chcete něco zajímavého dozvědět, nebo potřebujete studovat. K návštěvě vás zveme do knihovny divadelního archivu. Fungujeme jako standardní veřejná knihovna, ve které si zdarma uděláte čtenářskou registraci a zapůjčíte knížky.  

Tematicky je fond knihovny zaměřen na divadlo, a to ze všech úhlů pohledu: pro čtenáře jsou připravené žhavé novinky z oblasti divadelní historie, ale i obecně kulturního světa. Odpočinkovou literaturu zastupují autobiografické paměti herců, pěvců, tanečníků a dalších umělců, se kterými můžete zavzpomínat na jejich divadelní putování. Divadlo, to je také výtvarné umění – knihovna uchovává též řadu katalogů z výstav či krásných obrazových publikací. A navrch si vždy můžete přidat ke čtení nějakou divadelní hru.

Katalog na adrese www.archivNDknihovna.cz obsahuje více než 18 000 titulů a o další se každým dnem rozrůstá. Jsme malá knihovna a nabízíme čtenářům individuální přístup při výběru i půjčování knížek. Kontaktovat nás můžete na e-mailu knihovnice Jany Strnadové j.strnadova@narodni-divadlo.cz

redakce

Sdílet na sociálních sítích