Vážený uživateli, je nám líto, ale Váš prohlížeč nepodporuje plné zobrazení webu. Doporučujeme Vám přejít na jeho aktuálnější verzi (MS Edge) nebo na některý z nejčastějších prohlížečů (Chrome, Firefox, Safari).
Balet ND | Phoenix - Dos soles solos - Alechandro Cerrudo; foto Serghei GherciuBalet ND | Phoenix - Dos soles solos - Alechandro Cerrudo; foto Serghei Gherciu
Balet

Dos soles solos

Světová premiéra choreografie Dos soles solos on-line na YouTube: čtvrtek 25. března 2021 v 19.00. Ke zhlédnutí do středy 31. března 24.00

Online
Online
Premiérový titul

Základní informace

Kde hrajeme

Online

Přibližná délka představení

1 hodina 30 minut, bez přestávky

Premiéra

25. březen 2021

Dos soles solos
Světová premiéra choreografie
Dos soles solos
Světová premiéra choreografie Dos soles solos on-line na YouTube kanále Baletu ND: čtvrtek 25. března 2021 v 19.00. Záznam choreografie ke zhlédnutí on-line do 31. března 2021.

Světová premiéra, za kterou stojí choreograf Alejandro Cerrudo, jen potvrzuje, že i v sezoně 2020/2021 se Balet ND věnuje nové tvorbě a nezapomíná na smysl umění. I přes obtížnost doby se stále snaží kultivovat společné prostředí a přinášet kreativní energii.

Účinkující

  • 2023-2024
  • 2024-2025

O inscenaci

„Když přijdu na baletní sál, už nepřemýšlím o slunci, smrti ani znovuzrození. Jen poslouchám hudbu a pozoruji tanečníky a postupně spolu vytváříme něco nového. Napadá mě k tomu citát od Chrise McCandlesse: Životní radost se rodí z nových zážitků, neexistuje větší potěšení než mít před sebou horizont, který se neustále mění a na němž každý den vychází nové, jiné slunce.“ Alejandro Cerrudo

Španěl Alejandro Cerrudo přijel do Prahy již na podzim 2020. Jeho dílo vzniklo v přímé konfrontaci s tanečníky na baletních sálech, svou inspiraci formoval podle impulsů, které v danou chvíli v Praze a i v Baletu ND zachytil. V listopadu 2020 svou choreografii dokončil a hotové dílo se podařilo zaznamenat. Tanečníci se naučili cvičit v rouškách, dezinfikovat si ruce, rozdělovat se na malé uzavřené skupinky, docházet na testy, chránit sebe i druhé, sledovat své zdraví a být příkladem, že covidová doba nezničí umění, živé divadlo. Choreografie Dos soles solos v budoucnu bude součástí inscenace Phoenix, která obohatí repertoár Baletu ND (spolu s choreografiemi Prelude und Liebestod Cayetana Sota a Puppet Douglase Lee).

Ve čtvrtek 25. března v 19.00 uvedeme světovou on-line premiéru choreografie DOS SOLES SOLOS na YouTube kanále Baletu ND. Záznam choreografie zde bude ke zhlédnutí do 31. března 2021.

Alejandro Cerrudo působil v souborech Victor ullate Ballet, Stuttgartský balet a Nederlands Dans Theater 2. Je stálým choreografem Hubbard Street Dance v Chicagu a jeho krátké dílo Paco Pepe Pluto měli diváci také možnost zhlédnout v rámci zmíněného Sametového gala 2019.

DOS SOLES SOLOS

Choreografie: Alejandro Cerrudo
Scéna: Michael Korsch
Kostýmy: Karen Young
Světelný design: Daniel Tesař
Baletní mistr: Alexandre Katsapov 
Hudba: Caroline Shaw (Entr’acte, Plan & Elevation)
Hudební nahrávka: Attacca Quartet

foto: Martin Divíšek, Serghei Gherciu

Foto a video galerie

Světová premiéra choreografie Dos soles solos

Sdílet na sociálních sítích