Vážený uživateli, je nám líto, ale Váš prohlížeč nepodporuje plné zobrazení webu. Doporučujeme Vám přejít na jeho aktuálnější verzi (MS Edge) nebo na některý z nejčastějších prohlížečů (Chrome, Firefox, Safari).

Foyer

Červen 2022

Velká holešovická

Na trať se postavilo 17 divadelních štafet, Národní divadlo reprezentovaly hned dvě! Štafeta činoherní (Filip Kaňkovský, Radúz Mácha, Jindřiška Dudziaková, Šimon Krupa) a štafeta baletní (Jakub RašekVeaceslav Burlac, Abigail Bushnell, Samuel Prize). Závod byl avizován jako noční, což se ukázalo jako prozíravé, neboť Filip Kaňkovský přiběhl na start rovnou z premiéry. Nálada byla vynikající a pivo chlazené. Týmy běžely 4 krát 1 kilometr a naši borci předvedli (jako ostatně vždycky) vynikající výkony, dali ze sebe všechno.

A výsledek? Balet získal vynikající čtvrté místo, přičemž Jakub Rašek se svými 3.45 minutami za kolo (kilometr) získal třetí nejlepší čas ze všech běžců. Činohra si doběhla pro místo desáté, ale i tady finišující Radúz Mácha s časem 3.58 se zapsal do dějin divadelního sportu.

Jako startovné donesla každá ze štafet volňásky do svého divadla. Proč? Dalším závodem totiž byl běh jednotlivců – civilistů – kteří místo medailí získali vstupenky do jednoho z divadel. Věříme, že vyběhnutý zážitek bude stát za to!

Veaceslav Burlac, Samuel Price, Abigail Bushnell, Jakub Rašek, foto Michael Kořínek

Gratulace pak patří vítězné Štafetě z Divadla Radar (celkový čas 16.06), která obdržela 20 tisíc korun na nákup vstupenek do svého divadla po diváky, kteří si to nemohou dovolit. My na své publikum totiž myslíme – i v potu tváře a v okamžicích naprostého vysílení. 

Poděkování též patří Divadlu Jatka, které celou akci zorganizovalo a příští rok se na staru potkáme zase!

Kateřina Hanáčková

Sdílet na sociálních sítích