Vážený uživateli, je nám líto, ale Váš prohlížeč nepodporuje plné zobrazení webu. Doporučujeme Vám přejít na jeho aktuálnější verzi (MS Edge) nebo na některý z nejčastějších prohlížečů (Chrome, Firefox, Safari).

Opera, Foyer

Listopad 2022

Jiří Nekvasil slaví 60. narozeniny

Režisérem inscenace Zásnuby ve snu je Jiří Nekvasil, který slaví v listopadu své 60. narozeniny.

Gratulace

Jiřímu Nekvasilovi

V Národním divadle působil v letech 2002–2007 na postu uměleckého šéfa Opery ND. Jako režisér se do historie Státní opery (SOP) a Národního divadla zapsal např. inscenacemi Bubu z Montparnassu, Utahování šroubu, Es war einmal, Polský žid, The Death of Klinghoffer (Smrt Klinghoffera), Zpráva pro Akademii / Bertram a Mescalinda, Výlety páně Broučkovy, Adriana Lecouvreur, Prodaná nevěsta, Don Giovanni, Její pastorkyňa, Zítra se bude..., Tři Pintové, Dalibor a další. 

Vedle práce v divadle spolupracuje Jiří Nekvasil jako režisér řadu let také s Českou televizí, podílí se především na tvorbě hudebních pořadů a je autorem mnoha dokumentárních filmů.  

Kromě dalších uznání obdržel v roce 2016 cenu Společnosti pro vědu a umění za propagaci české kultury v zahraničí. V současné době je ředitelem Národního divadla moravskoslezského v Ostravě. 

Jiřímu Nekvasilovi gratulujeme a přejeme mnoho uměleckých i osobních úspěchů! 

 

Sdílet na sociálních sítích