Vážený uživateli, je nám líto, ale Váš prohlížeč nepodporuje plné zobrazení webu. Doporučujeme Vám přejít na jeho aktuálnější verzi (MS Edge) nebo na některý z nejčastějších prohlížečů (Chrome, Firefox, Safari).
Zuzana Herényiová, Laterna magika 2019

Zuzana Herényiová

Členka souboru Laterny magiky

Biografie

Zuzana Herényiová pochází z Bratislavy. Studovala na gymnáziu a taneční zkušenosti získala paralelně v řadě tanečních studií a souborů. Na bratislavské VŠMU vystudovala pedagogiku klasického tance s titulem Mgr.Art. Byla členkou Tanečného divadla Bralen, J. A. N. Company Jána Ďurovčíka a Pražského komorního baletu i baletu Státní opery Praha. Účinkovala a účinkuje v muzikálových produkcích divadla Kalich (Pomáda, Johanka z Arku, Osmý světadíl aj.) a nezávislých projektech. Spolupracovala s řadou choreografů (R. Letenay, B. Taylor, J. Alegado, Ch. Perrera, P. Mika, J. Kodet, P. Šmok, L. Vaculík, P. Zuska ad.). Od sezóny 2005/06 je členkou Laterny magiky.

Podílela se či podílí na inscenacích souboru současného tance 420PEOPLE (Neen-ya, Affordance, Package, Reen, Wind-Up, Máj, MirageFairy Queen, 420PEOPLE and Please the Trees). Kromě toho, že je interpretkou, je ve 420PEOPLE také repetitorkou choreografií Václava Kuneše. Dříve se též podílela na projektech francouzského choreografa Jeana-Pierre Aviotta a jeho souboru La Compagnie Commun Instant.

V Laterně magice působí rovněž jako pedagog, byla asistentkou choreografie při tvorbě inscenace Cube. Vedla seminář moderního tanečního repertoáru na taneční katdře HAMU.