Vážený uživateli, je nám líto, ale Váš prohlížeč nepodporuje plné zobrazení webu. Doporučujeme Vám přejít na jeho aktuálnější verzi (MS Edge) nebo na některý z nejčastějších prohlížečů (Chrome, Firefox, Safari).

Radka Fidlerová

Biografie

Narodila se v roce 1946 v Karlových Varech. Po maturitě nastoupila na studium na Katedře činoherního herectví na pražské DAMU, kde absolvovala v roce 1968. Mezi lety 1970 a 1988 působila coby spoluzakládající členka v Divadle na okraji a ve Studiu Rubín. Od roku 1971 měla na patnáct let zákaz vystupování ve veřejných médiích.

Sedmdesátá a osmdesátá léta 20. století tedy v její kariéře patřila především divadelní tvorbě na jevištích Divadla na Okraji, Divadla v Řeznické, Semaforu a Studia Delta. Od devadesátých let pak působila ve Studiu v Řeznické, v Divadle Bez zábradlí, v Rokoku či ve Studiu Venuše. Mezi lety 1997 a 2016 byla členkou hereckého souboru Městských divadel pražských, nyní zde hostuje.

Věnuje se také pedagogické činnosti v Duncan Centru, na DAMU a na Vyšší odborné škole herecké v Praze.

Je držitelkou několika ocenění – za roli Barbory v Potužilově Kuřeti na rožni, za Desdemonu v Schormově Othellovi (Klub literátů) a za roli Chůvy v Shakespearově Romeovi a Julii v režii Z. Potužila (Festival v Orebrove Švédsku).