Vážený uživateli, je nám líto, ale Váš prohlížeč nepodporuje plné zobrazení webu. Doporučujeme Vám přejít na jeho aktuálnější verzi (MS Edge) nebo na některý z nejčastějších prohlížečů (Chrome, Firefox, Safari).

Ing. Petr Dvořák

Bývalý Generální ředitel České televize

Biografie

Absolvent kybernetiky na Elektrotechnické fakultě ČVUT v Praze, pochází z jižních Čech. V roce 1999 získal titul MBA na americké University of Chicago. Začátkem devadesátých let se podílel na založení marketingové agentury B. I. G., v níž působil na pozici výkonného ředitele. Od roku 1999 byl členem výkonného výboru společnosti PPF a podílel se například na rozvoji Expandia banky, dnešní eBanky. Působil také v České pojišťovně a zasedal v představenstvu fotbalové Slavie.

V letech 2003 až 2010 byl Petr Dvořák generálním ředitelem televize Nova a do konce roku 2011 viceprezidentem pro vysílání celé skupiny CME. Od roku 2011 do 30. září 2023 stál v čele veřejnoprávní České televize. Je optimista, vášnivý snowboardista, cestovatel, aktivní fotograf a občasný kytarista v rockové kapele Brumloboys. Má čtyři dcery.