Vážený uživateli, je nám líto, ale Váš prohlížeč nepodporuje plné zobrazení webu. Doporučujeme Vám přejít na jeho aktuálnější verzi (MS Edge) nebo na některý z nejčastějších prohlížečů (Chrome, Firefox, Safari).
Kristina Lukešová

Kristýna Lukešová

Biografie

Narodila se 6.6.1981 v Uherském Hradišti. Po absolvování základní školy začala se studiem na Státní konzervatoři v Praze. V druhém ročníku konzervatoře se začala věnovat dabingu.

První filmová příležitost se jí naskytla v maturitním ročníku, když si ji režisér David Ondříček vybral pro roli naivní dívky Andrei do komedie Jedna ruka netleská. Během absolutoria začala hostovat v Národním divadle ve hře J. A. Pitínského Naši furianti (role Kristýny). V Divadle Minor hrála v nezávislém projektu Rok v Jistebníku (režie M. Vlček). Od roku 2008 působí na scéně divadla TaFantastika, kde uplatnila své pěvecké schopnosti po boku Lucie Bílé v muzikálu Němcová. Po jeho předčasném ukončení zůstala na jeho prknech a nyní zde hraje Alenku v inscenaci Alenka v říši divů.

Na jevišti Národního divadla bylo možné ji vidět coby Kristýnu ve Stroupežnického Našich furiantech a jako Bělenu v Tylově Strakonickém dudákovi.