Vážený uživateli, je nám líto, ale Váš prohlížeč nepodporuje plné zobrazení webu. Doporučujeme Vám přejít na jeho aktuálnější verzi (MS Edge) nebo na některý z nejčastějších prohlížečů (Chrome, Firefox, Safari).

Caroline Shaw

Biografie

Americká houslistka, zpěvačka a skladatelka. Nejmladší držitelka Pulitzerovy ceny za hudbu z roku 2013 za skladbu Partita for 8 Voices.

Se skládáním hudby začala již v deseti letech, následně se věnovala studiu hry na housle na vysoké škole. Bakalářský diplom získala na Rice University, magisterský na Yale University a doktorský titul v oboru skladby obdržela na Princeton University.

Vedle skladby se věnuje aktivní interpretační činnosti jako houslistka (např. s American Contemporary Music Ensemble) a vokalistka. Spolupracuje s řadou orchestrů a pěveckých sborů jako Trinity Wall Street Choir, Wordless Music Orchestra, Opera Cabal nebo Yale Baroque Ensemble Roberta Mealyho.

V roce 2016 byla rezidenční skladatelkou Music on Main ve Vancouveru v Kanadě. Spolupracovala rovněž na skladbách rappera Kanyeho Westa.