Vážený uživateli, je nám líto, ale Váš prohlížeč nepodporuje plné zobrazení webu. Doporučujeme Vám přejít na jeho aktuálnější verzi (MS Edge) nebo na některý z nejčastějších prohlížečů (Chrome, Firefox, Safari).
Činohra

Divadlo? Divadlo! - dílna

Tvůrčí dílna o divadle ve Stavovském divadle

Tvůrčí dílna
Dospělí a děti (8+)
ND+
Činohra

Základní informace

Přibližná délka představení

3 hodiny, 1 přestávka (0 minut)

Nastudování

v češtině

Místo konání

Zkušebna a hlediště Stavovského divadla, Železná, 110 00 Praha 1

Tvůrčí dílna, během které se naučíte, jak se vlastně divadlo dělá.

Co se děje v divadle přes den? Proč si herci přejí „zlom vaz“? Proč se v hledišti nesmí pískat? A proč vůbec existuje divadlo?
V této tvůrčí dílně nahlédneme hravou a zážitkovou formou do divadelního provozu. Program se skládá ze tří částí. Hned na začátku si zahrajeme „Šmejdící hru“, to je vlastně  interaktivní prohlídka hledištní části Stavovského divadla. Pak se podzemím přesuneme na divadelní zkušebnu. Tam nás čeká další část programu „O profesích“. Krátce nahlédneme, co všechno obnáší práce herce, režiséra, návrháře kostýmů a scénografa. A nastává ten nejakčnější bod programu – „Na scénu!“ Třída se rozdělí do čtyř skupin, přičemž každá skupina se věnuje jinému divadelnímu povolání. Herci spolu s režisérem připraví krátké představení, scénografové  výtvarnou instalaci do scénografického modelu divadla, návrháři kostýmů navrhnou divadelní kostým a jevištní technici připraví scénu pro hereckou skupinu. A na konci tvůrčí dílny nás čeká velká premiéra!

Délka tvůrčí dílny: 180 min.
Cílová skupina: děti od 8 -18 let 
Minimální kapacita: 18 osob 
Maximální kapacita: 30 osob
Vstupné: 100 Kč 
Sraz: 10 min. před začátkem programu u hlavního vchodu Stavovského divadla.

Informace o termínech a objednávky  Zuzana Kráľová | z.kralova@narodni-divadlo.cz

Foto a video galerie

Sdílet na sociálních sítích