Vážený uživateli, je nám líto, ale Váš prohlížeč nepodporuje plné zobrazení webu. Doporučujeme Vám přejít na jeho aktuálnější verzi (MS Edge) nebo na některý z nejčastějších prohlížečů (Chrome, Firefox, Safari).

Prohlídka Židovské Prahy po koncertě Zemlinsky-Mozart

Prohlídka Židovské Prahy
Festival Zemlinsky150

Základní informace

Kde hrajeme

Prohlídka Židovské Prahy

Přibližná délka představení

50 minut, bez přestávky

Po koncertě

Zemlinsky–Mozart ve Španělské synagoze vás zveme na moderovanou procházku Prahou.

U příležitosti 150. výročí narození skladatele, dirigenta a pedagoga Alexandra Zemlinského se uskuteční ve dnech 8. – 10. října 2021 hudební festival k jeho poctě. V rámci festivalu proběhnou čtyři komorní koncerty, na nichž zazní jak skladby Zemlinského, tak i jeho současníků a skladatelů, kteří mu byli osobně blízcí. Festival vyvrcholí slavnostním koncertem ve Státní opeře 10. října, kde se představí ve světové premiéře fragment z opery Malva, kterou zorchestroval muzikolog Antony Beaumont. Na koncertech se představí Sbor a Orchestr Státní opery, sólisté Opery i zahraniční hosté Johanni van Oostrum, Michael Nagy, violoncellista Claudio Bohorquez a Zemlinsky Quartet.

Ze světa tónů se vydáme na  místa, kde se v době působení Alexandra Zemlinskeho v Praze setkávala německy mluvící společnost. Zmíníme salóny, kde se filozofovalo, muzicírovalo, ale i slavilo. Dozvíme se, co Gustava Mahlera či Franze Werfela spojovalo s Alexandrem Zemlinskym. Projdeme se po Příkopech, kam přes týden pražští Němci (i ti židovského původu) chodívali obchodně a o nedělích pro zábavu. Nakonec zamíří naše cesta k Novému německému divadlu, působišti Zemlinského, kde si začátkem dvacátého století podávali kliku světově známi umělci.

Průvodkyně: Alena Navrátilová

Prohlídka je dvojjazyčná - česky, německy

Při nákupu vstupenky na jakýkoli koncert festivalu Zemlinsky 150 získáte 20% slevu na další koncerty a doprovodné programy v rámci festivalu.

Sdílet na sociálních sítích