Vážený uživateli, je nám líto, ale Váš prohlížeč nepodporuje plné zobrazení webu. Doporučujeme Vám přejít na jeho aktuálnější verzi (MS Edge) nebo na některý z nejčastějších prohlížečů (Chrome, Firefox, Safari).
Koncert

Národní na vodě

Koncert sólistů a Orchestru Národního divadla

Venku
Koncert
Open-air

Základní informace

Kde hrajeme

Venku

Pojďte se nechat unášet na vlnách klasiky!

Přímo v centru Prahy, na březích Vltavy se můžete těšit na to nejznámější, nejkrásnější a nejzvučnější z operního repertoáru Národního divadla. Trasu lodi s hudebními zastávkami si můžete stáhnout zde.

Pomyslnou třešničkou na dortu červnového operního programu bude open air akce s názvem NÁRODNÍ NA VODĚ, která se uskuteční v sobotu 19. a 26. června ve večerních hodinách na Vltavě v centru Prahy.

Účinkující

  • 2023-2024
  • 2024-2025

OPERA JE ZPĚT! a my doufáme, že doslova "vpluje" zpátky do vašich životů. Pojďte se nechat unášet na vlnách klasiky!
Open air akce s názvem NÁRODNÍ NA VODĚ proběhne v sobotu 19. června vždy od 20:00. Orchestr Národního divadla spolu se svými sólisty představí to nejlepší, co operní repertoár první české scény nabízí. Celá akce bude ZDARMA.
Přivezeme vám po Vltavě to nejlepší a nejzvučnější z operního repertoáru – těšit se můžete na skvosty z českých i světových oper. Přijďte si vychutnat krásy operních skladeb z břehů Vltavy.

Stanoviště, kde loď na své cestě zastaví, budou celkem tři:
20:00 - mezi Střeleckým ostrovem a Kampou
20:50 - přístaviště u Rašínova nábřeží
21:20 - Smíchovská náplavka

Zazní ukázky například z Bizetovy Carmen, Rossiniho Lazebníka sevillského, Pucciniho Turandot, Smetanovy Prodané nevěsty a Dvořákovy Rusalky

Supermoderní plavidlo Bella Bohemia, které zapůjčila společnost Prague Boats, je na elektrický pohon – jeho provoz tedy nijak nebude narušovat živou hudební produkci.
Partnerem akce je agentura CzechTourism a portál Kudy z nudy.

Akce se koná pod záštitou ministra kultury Lubomíra Zaorálka a primátora hl. města Prahy Zdeňka Hřiba.  

V případě nepříznivého počasí se akce nekoná. 


Foto a video galerie

Sdílet na sociálních sítích