Vážený uživateli, je nám líto, ale Váš prohlížeč nepodporuje plné zobrazení webu. Doporučujeme Vám přejít na jeho aktuálnější verzi (MS Edge) nebo na některý z nejčastějších prohlížečů (Chrome, Firefox, Safari).
ND+

Ema Destinnová výstava

Opera

Základní informace

Výstava fotografií k 140. výročí narození české pěvkyně světového věhlasu byla k vidění v kuloáru na 1. balkonu Národního divadla. 

Ema Destinnová, žena obdařená několika talenty, nespoutaná konvencemi. Pěvkyně českého původu, světového jména a repertoáru, mezinárodní fenomén začátku dvacátého století. Excentrická, empatická, melancholická bytost, na jevišti však temperamentní, vášnivá Diva. Umělkyně ryzího charakteru, se svými vrtochy, nejhlubšího vlasteneckého přesvědčení, které se jí stalo osudným. Pěvkyně, která na svou dobu,
s tehdejšími prostředky komunikace a překonáváním vzdáleností, si dokázala svým uměním podmanit celý kulturní svět. Femme fatale operního světa, v dnešní době opředená tajemstvím, záhadou a snad i zkresleným náhledem na svoji lidskou, citlivou ženskou duši, nejpřímější a nekompromisní, v mnoha ohledech
zranitelnou a citlivou. Smysl pro humor jí nechyběl, ani ten nejčernější.

Autoři výstavy: Aleš Frýba, Beno Blachut ml.
Grafická realizace: Ivana Petříčková
Snímky ze soukromé sbírky Aleše Frýby

Výstava ve formátu PDF ke stažení zde
Ema Destinnová na stránkách Divadelního Archivu ND: profil umělkyně

Na hlavní pokladně Národního divadla (budova Nové scény) si můžete zakoupit sadu fotografií z výstavy včetně kompletního doprovodného textu. 

Sdílet na sociálních sítích