Vážený uživateli, je nám líto, ale Váš prohlížeč nepodporuje plné zobrazení webu. Doporučujeme Vám přejít na jeho aktuálnější verzi (MS Edge) nebo na některý z nejčastějších prohlížečů (Chrome, Firefox, Safari).
choreografie Achille Viscusichoreografie Achille Viscusi
ND+

Achille Viscusi výstava

Balet

Základní informace

Výstava připomíná 150. výročí narození Achilla Viscusiho, který významně formoval jak Balet Národního divadla v Praze, tak i soubory v Ostravě, Brně nebo Bratislavě.
Zároveň vznikla u příležitosti 100. výročí premiéry Viscusiho baletu Coppélia, jehož uvedení je věnována i novodobá premiéra v Národním divadle moravskoslezském v Ostravě 19. března 2020.

Pokud bychom hledali příklad cizince, který cele věnoval své umění a dovednosti českému (a slovenskému) prostředí a domácí původní tvorbě, pak volba padne určitě na italského tanečníka, baletního mistra, choreografa, libretistu, tanečního pedagoga i šéfa divadla Achilla Viscusiho.

Jelikož výstava již není k vidění, rozhodli jsme se dát k dispozici brožurku se všemi inforormacemi z výstavních panelů. Všem, kteří se o Národní divadlo a balet zajímají.

Buďme společně divadlu blíž!

STÁHNOUT

achi

Sdílet na sociálních sítích