Vážený uživateli, je nám líto, ale Váš prohlížeč nepodporuje plné zobrazení webu. Doporučujeme Vám přejít na jeho aktuálnější verzi (MS Edge) nebo na některý z nejčastějších prohlížečů (Chrome, Firefox, Safari).
K jádru věci: TOSCA
K jádru věci: TOSCA
00:0041:55

Tosca - jedno z nejintimnějších operních dramat Giacoma Pucciniho a také jedno z nejkrvavějších. Dokonce se o Tosce mluví jako o operním thrilleru. V roce 1947 se s touto operou setkal Josef Svoboda, český scénograf, který proměnil tvář světového divadla. Jeho grandiózní řešení Toscy vstoupilo do dějin. A naše inscenace, kterou hrajeme od září 2020 na jevišti Státní opery, je založena na replice Svobodovy legendární scénografie. Lze žít jen pro umění a pro lásku? Je policejní vyšetřovatel Scarpia snad nejzápornější postava opery vůbec? Jak vypadá operní romantický trojúhelník a co je to pornofonie? Vstupte spolu s operním dramaturgem Ondřejem Hučínem do víru, který stáhne na samé dno spolu s nevinnými oběťmi i jejich pronásledovatele.

 

Podcast K JÁDRU VĚCI. Pokud jste inscenaci viděli a chcete se dozvědět víc. I pokud se do divadla teprve chystáte. Nebo jen tak. Ale pozor: PODCAST MŮŽE PROZRAZOVAT DĚJ.