Vážený uživateli, je nám líto, ale Váš prohlížeč nepodporuje plné zobrazení webu. Doporučujeme Vám přejít na jeho aktuálnější verzi (MS Edge) nebo na některý z nejčastějších prohlížečů (Chrome, Firefox, Safari).
K jádru věci: STÁT JSEM JÁ
K jádru věci: STÁT JSEM JÁ
00:0041:58

Už jste někdy tančili ve Stavovském divadle mezi sedadly s modrým sametem? To jste ještě neviděli inscenaci Stát jsem já! Syrově krutá a zároveň neuvěřitelně vtipná současná hra francouzského režiséra Vincenta Macaigne boří hranici mezi jevištěm a hledištěm. Postapokalyptická hra z roku 2017 je navíc takřka prorocká - na začátku se postavy loučí s mrtvou Itálií, mrtvou Anglií, mrtvým Španělskem. A veřejná generálka naší inscenace se odehrála vloni na jaře, přesně den předtím, než se u nás zavřela divadla a v Itálii umíraly tisíce lidí. Svět je na pokraji zkázy, politici svádějí populistické boje o moc, ale hlavní je zábava! Ostatně jedna z postav říká: “Svět se nemusí zachraňovat, svět se musí bavit.”. Marie má být znásilněna andělem a přivést na svět nového Proroka - může však být tenhle svět ještě zachráněn?! Postmoderní inscenací vás provede dramaturgyně Marta Ljubková. Uslyšíte také režiséra inscenace Jana Mikuláška, scénografa Marka Cpina a herce Roberta Mikluše.

S režisérem Janem Mikuláškem a scénografem Markem Cpinem jsme natáčeli na dálku, omlouváme se za možnou horší kvalitu zvuku. 

Podcast K JÁDRU VĚCI. Pokud jste inscenaci viděli a chcete se dozvědět víc. I pokud se do divadla teprve chystáte. Nebo jen tak. Ale pozor: PODCAST MŮŽE PROZRAZOVAT DĚJ.