Vážený uživateli, je nám líto, ale Váš prohlížeč nepodporuje plné zobrazení webu. Doporučujeme Vám přejít na jeho aktuálnější verzi (MS Edge) nebo na některý z nejčastějších prohlížečů (Chrome, Firefox, Safari).
K jádru věci: ROBOT RADIUS
K jádru věci: ROBOT RADIUS
00:0035:15

Napadlo vás někdy, jaké by to bylo, být posledním člověkem na zemi?! Performer a umělecký šéf Laterny magiky Radim Vizváry se v inscenaci Robot Radius ocitne právě v této situaci. Je na jevišti skoro sám, jediným partnerem je mu muzikant Michal Pavlíček. A oba jsou lapeni moderní technologií. Režisérka Miřenka Čechová vypráví dystopickou vizi budoucnosti, kde svět zcela ovládla umělá inteligence. A náš poslední člověk se musí rozhodnout - dokončí systém a stane se sám jeho součástí, nebo se vzepře?! Inscenace Robot Radius vznikla na popud Kanceláře české účasti na výstavě Expo 2020 v Dubaji a je inspirována hrou Karla Čapka R.U.R., která vloni oslavila 100 let od premiéry. Podcastem vás provede režisérka inscenace Miřenka Čechová, poslední člověk na zemi Radim Vizváry a muzikant Michal Pavlíček. Digitální technologie v inscenaci ovládá Jan Hladil a František Pecháček a o light design se stará Karel Šimek. Hudba inscenace i podcastu je autorskou hudbou Michala Pavlíčka. Můžeme? Nastavení. Kalibrace. Systém je připraven. Stačí zmáčknout "play". 

 

Podcast K JÁDRU VĚCI. Pokud jste inscenaci viděli a chcete se dozvědět víc. I pokud se do divadla teprve chystáte. Nebo jen tak. Ale pozor: PODCAST MŮŽE PROZRAZOVAT DĚJ.