Vážený uživateli, je nám líto, ale Váš prohlížeč nepodporuje plné zobrazení webu. Doporučujeme Vám přejít na jeho aktuálnější verzi (MS Edge) nebo na některý z nejčastějších prohlížečů (Chrome, Firefox, Safari).
K jádru věci: PRODANÁ NEVĚSTA
K jádru věci: PRODANÁ NEVĚSTA
00:0035:41

Smetanova Prodaná nevěsta je evergreen českého divadla a hudby. Opera, jejíž dobrosrdečný, ale také poťouchlý a kousavý humor nemíří na nikoho jiného než na nás samotné. Uvádíme Prodanou nevěstu v jubilejní dvacáté inscenaci a poprvé v historii Národního divadla ji režírovala žena, Magdalena Švecová. Kdo by neznal slavnou píseň „Proč bychom se netěšili“, je opravdu tak pozitivní? Jak vypadá portrét české vesnice z pera Karla Sabiny a Bedřicha Smetany? Jak to dopadne s láskou Jeníka a Mařenky? A může postava v opeře koktat? Je Prodaná nevěsta o lásce, penězích a pivu? Operní dramaturg Ondřej Hučín přemýšlí v podcastu K jádru věci o Prodané nevěstě mimo jiné jako o grotesce. 

Podcast K JÁDRU VĚCI. Pokud jste inscenaci viděli a chcete se dozvědět víc. I pokud se do divadla teprve chystáte. Nebo jen tak. Ale pozor: PODCAST MŮŽE PROZRAZOVAT DĚJ.