Vážený uživateli, je nám líto, ale Váš prohlížeč nepodporuje plné zobrazení webu. Doporučujeme Vám přejít na jeho aktuálnější verzi (MS Edge) nebo na některý z nejčastějších prohlížečů (Chrome, Firefox, Safari).
K jádru věci: FAUST
K jádru věci: FAUST
00:0056:46

FAUST! Divadelní zážitek na samé hranici pekla. Geothovo monumentální dílo, které - hráno v celku - trvalo by několik desítek hodin. V německém kontextu je mýtus o překračování hranic člověka dobře známý. Ale u nás? Všichni víme, že Faust upíše duši Mefistovi. Možná také, že zničí život Markétce. Ale tušíte, o čem je druhý díl tohoto klasicitního opusu? A víte, že se na začátku vsadí s Mefistem o Faustovu duši samotný Bůh? 

Inscenační tým režiséra Jana Friče se ptá, kdo je Faust 21.století. A ďábel? Inscenací v novém jevištním překladu básníka Radka Malého o lidské zpupnosti a páchání zvěrstva ve jménu dobra vás provede dramaturgyně činohry Národního divadla Marta Ljubková společně s režisérem Janem Fričem. A o tom, proč stojí na scéně kamion vám poví scénograf Dragan Stojčevski. Vydejte se s nimi na pouť světem s ďáblem po boku… 

 

Podcast K JÁDRU VĚCI. Pokud jste inscenaci viděli a chcete se dozvědět víc. I pokud se do divadla teprve chystáte. Nebo jen tak. Ale pozor: PODCAST MŮŽE PROZRAZOVAT DĚJ.