Vážený uživateli, je nám líto, ale Váš prohlížeč nepodporuje plné zobrazení webu. Doporučujeme Vám přejít na jeho aktuálnější verzi (MS Edge) nebo na některý z nejčastějších prohlížečů (Chrome, Firefox, Safari).
Ulrike Kunze

Ulrike Kunze

Host Opery

Biografie

Ulrike Kunze studovala nejprve matematiku a v letech 1973–1979 scénografii na Vysoké škole výtvarných umění v Drážďanech. V roce 1976 se jí narodil první syn Ferdinand. Po ukončení studia pracovala jako scénická výtvarnice v Německo-lužickosrbském lidovém divadle v Budyšíně. Od roku 1984 působila dalších dvacet let ve svobodném povolání. Jako scénická výtvarnice spolupracovala se Státní operetou, Státním divadlem a Theater Junge Generation (Divadlem mladé generace) v Drážďanech, se Státním divadlem v Meiningenu, Národním divadlem ve Výmaru, Svobodnými komorními hrami v Magdeburku, berlínským divadlem Carrousel a dalšími berlínskými malými scénami, Saským zemským divadlem se sídlem v Radebeulu, Zemským divadlem v Tübingenu, Státním divadlem v Mohuči, s Vysokou školou hudby a divadla v Curychu ad. V roce 1989 se já narodil druhý syn Maximilian. V letech 2003–2017 byla vedoucí scénografkou Theater Junge Generation v Drážďanech.
Ulrike Kunze má do dnešního dne na svém kontě spolupráci na 140 inscenacích. S režisérkou Verou Nemirovou se podílela na operních inscenacích v Bonnu a Lucernu. Pohostinsky přednáší na Technické univerzitě v Drážďanech. V Městské galerii v Radebeulu uspořádala roku 2012 osobní výstavu, několikrát se účastnila výstav pořádaných německým Svazem scénografů, roku 2015 také Pražského Quadriennale.