Vážený uživateli, je nám líto, ale Váš prohlížeč nepodporuje plné zobrazení webu. Doporučujeme Vám přejít na jeho aktuálnější verzi (MS Edge) nebo na některý z nejčastějších prohlížečů (Chrome, Firefox, Safari).
Tereza Chábová, Laterna magika 2019

Tereza Chábová

Členka souboru Laterny magiky

Biografie

Narodila se v Radči a absolvovala Taneční konzervatoř hl. m. Prahy. Studovala v dvouletém programu dalšího vzdělávání pedagogických pracovníků (DVPP) na HAMU a ve Face Fitness Academy základní instruktorský kurz certifikované metody PortDeBras®. Během studia a krátce po absolutoriu na konzervatoři byla členkou souboru TKP Bohema Balet. Působila také v Pražském komorním baletu Pavla Šmoka. V souboru Bohemia Balet tančila v choreografiích řady významných autorů, např. Jiřího Kylíána (Písně potulného tovaryše, Večerní písně), Pavla Šmoka (Sinfonietta, Trio g-moll), Petra Zusky (Bolero, Růže) nebo v inscenaci Děvčátko se sirkami, která vznikla v koprodukci s japonskou Kasai Dancing Company. Ve Státní opeře Praha tančila v Labutím jezeře a Donu Quijotovi. V Pražském komorním baletu se seznámila s dalšími díly Pavla Šmoka (Musica Slovaca, Zjasněná noc, Stabat Mater, Divertimento) i současných tvůrců (např. Nevyřčené ticho Tomáše Rychetského). Spolupracovala také se souborem 420PEOPLE na site specific projektu Package, se souborem Dekkadancers v projektu Dekka pod dekou i Baletem ND. Členkou Laterny magiky je od roku 2011.

Věnuje se také pedagogické činnosti, v roce 2010 jako lektorka kroužku tanečků v MŠ Vokovice, 2014 pedagožka v Baletní škole Cinderella pro balet i moderní tanec a v sezoně 2015/2016 učila tanec v ZUŠ Sedlčany. Později založila vlastní taneční studio především pro děti, Dance Touch. V současnosti studuje na HAMU taneční pedagogiku se specializací na taneční výchovu.