Vážený uživateli, je nám líto, ale Váš prohlížeč nepodporuje plné zobrazení webu. Doporučujeme Vám přejít na jeho aktuálnější verzi (MS Edge) nebo na některý z nejčastějších prohlížečů (Chrome, Firefox, Safari).
Tereza Bartůňková

Tereza Bartůňková

Biografie

Tereza Bartůňková (*1989) je absolventkou magisterského studia oboru scénografie KALD DAMU. Zabývá se především tvorbou autorských projektů s důrazem na audiovizuální složku: Korvína (2013), Vítězný houpací kůň (2014), Dialog (2016).

Během svého magisterského studia na DAMU absolvovala dvě stáže, jednu v Ateliéru ilustrace a grafiky na pražské UMPRUM, druhou na drážďanské HfBK v Ateliéru scénografie.

Různorodost její tvorby je dána fascinací různými výtvarnými prostředky, především kresbou, světlem, divadlem a fotografií. Čas tráví nejraději v dílně, ve výrobním procesu, v kontaktu s materiálem.

Vytvořila scénografické výpravy pro loutková představení Nekonečný příběh (2015, Divadlo Lampion) a Záhada hlavolamu (2016, Divadlo Lampion). Pravidelně vytváří ilustrace pro propagaci koncertů v pražské Meetfactory, je scénografkou koncertní řady Silent_Night v Divadle Ponec, vytváří kostýmy pro divadelní inscenace a videoklipy. Nedávno začala objevovat možnosti živých projekcí pomocí USB mikroskopu.