Vážený uživateli, je nám líto, ale Váš prohlížeč nepodporuje plné zobrazení webu. Doporučujeme Vám přejít na jeho aktuálnější verzi (MS Edge) nebo na některý z nejčastějších prohlížečů (Chrome, Firefox, Safari).
Pablo Núñez

Pablo Núñez

Biografie

Kostýmní výtvarník, scénograf

Scénograf a kostýmní výtvarník Pablo Núñez je jedním z nejvý­ znamnějších chilských návrhářů současnosti. Narodil se v Praze, ale brzy se s rodiči, kteří zde pobývali jen dočasně, odstěhoval zpátky do Chile. Pochází z umělecké rodiny, odmala rád kreslila nakonec vystudoval divadelní design na Escuela de Teatro
na univerzitě v Chile. Od roku 1983 pracuje pro chilské Teatro Municipal v Santiagu, pro něž vytvořil kostýmy a kulisy pro pět desítek inscenací. Nesmazatelnou stopu zanechal v opeře (Mefistofeles, Don Giovanni, Macbeth, Figarova svatba či Lazebník sevillský), v baletu (La Sylphide, Labutí jezero, Coppélia, Louskáček, Giselle, Spící krasavice, Carmen atd.), ale i v činohře. Řadu oper také sám režíroval. Dlouhodobě se věnuje návrhářské činnosti pro televizi, připravuje kostýmy do seriálů. S Márciou Haydée je v úzkém profesním kontaktu od devadesátých let minulého sto­ letí. V roce 2021 se Pablo Núñez v Teatro Municipal stal vedoucím odboru výroby kostýmů a vlásenek. V nové roli povede tým, který bude mít za úkol nejen pokračovat v přípravě významných pro­ dukcí pro jeviště Teatro Municipal, ale také pro digitální platformu Municipal Delivery, jež vznikla v době pandemie, aby divákům zprostředkovala přístup k divadlu na internetu.