Vážený uživateli, je nám líto, ale Váš prohlížeč nepodporuje plné zobrazení webu. Doporučujeme Vám přejít na jeho aktuálnější verzi (MS Edge) nebo na některý z nejčastějších prohlížečů (Chrome, Firefox, Safari).
Matyáš Ramba, foto Daniela Šrámková

Matyáš Ramba

Biografie

Akrobat, tanečník a choreograf Matyáš Ramba začínal jako sportovní gymnasta. Na profesionální úrovni se tomuto oboru věnoval do svých dvaceti let, zúčastnil se i mistrovství Evropy a v žákovských kategoriích byl mistrem republiky. Sportovní gymnastiku opustil po několika zraněních a jeho dalším zájmem se stal současný tanec a street dance, kterému se věnoval v taneční škole B–Original. V roce 2011 účinkoval v muzikálu Quasimodo v divadle Hybernia a později působil v muzikálech v Divadle Kalich.

V roce 2014 se stal jedním ze zakládajících členů novocirkusového souboru Losers Cirque Company jako interpret jejich prvního projektu, inscenace The Loser(s). Členem souboru je dodnes a věnuje v něm nejen interpretaci, ale i vlastní tvorbě. Je choreografem inscenace Kolaps a choreografem a režisérem inscenace Vzduchem. S dalšími členy Losers Cirque Company vystupoval v Národním divadle jako akrobat v operách Billy Budd Láska ke třem pomerančům.