Vážený uživateli, je nám líto, ale Váš prohlížeč nepodporuje plné zobrazení webu. Doporučujeme Vám přejít na jeho aktuálnější verzi (MS Edge) nebo na některý z nejčastějších prohlížečů (Chrome, Firefox, Safari).

Kateřina Jirmanová Soukupová

Biografie

Vystudovala obor scénografie alternativního a loutkového divadla na DAMU v Praze, které zakončila v roce 2019 závěrečným představením v divadle DISK Cizinec hledá byt v režii Tomáše Loužného, které bylo díky výrazné scénografii vybráno na Pražské Quadriennale. Se stejným režisérem výtvarně pracovala mimo jiné na představení Hilda v pražském Divadle X10 nebo jako kostýmní výtvarník v Činoherním klubu Ústí v představení Funny games (vítěz ceny Josefa Balvína 2020).

Kromě scénografie pro činoherní divadlo se Kateřina rovněž věnuje tanečnímu divadlu, kde dlouhodobě spolupracuje s choreografkou Markétou Jandovou a Martinem Talagou, se kterým realizovala představení SOMA (vítěz taneční inscenace roku, Česká taneční platforma 2018).

S hercem a performerem Petrem Vančurou úzce spolupracuje již od roku 2016, a to jak na všech jeho „pop up show“, tak i na jeho dalších autorských projektech.

Mimo divadlo se věnuje kostýmní tvorbě pro film a hudební klipy, hraje na bicí nástroje a klavír. Několik let byla součástí revuální skupiny „Olats Otesoc“ v čele s hercem Janem Cinou a Marií Doležalovou, kde působila nejen jako bubenice, ale i jako výtvarník.