Vážený uživateli, je nám líto, ale Váš prohlížeč nepodporuje plné zobrazení webu. Doporučujeme Vám přejít na jeho aktuálnější verzi (MS Edge) nebo na některý z nejčastějších prohlížečů (Chrome, Firefox, Safari).

Kasha Jandáčková

Režisérka

Biografie

Po absolvování oboru Herectví na Pražské konzervatoři pokračovala ve studiu divadelní režie na KALD DAMU. Ve vlastní tvorbě se zaměřuje na aktuální osobní i společensko-politická témata a na hledání nových forem skrze předmět, pohyb, nová média a vlastní autorskou tvorbu. Režírovala například vlastní divadelní hru Ve dne v noci, kterou uvádělo divadlo NoD, dále pak autorský projekt Městečko Fake News se souborem 11:55 v divadelním prostoru Jatka78, Čtyři světové strany Rolanda Schimmelpfenniga pro Divadlo v Dlouhé, Podivný případ se psem Marka Haddona a Simona Stephense pro Východočeské divadlo v Pardubicích, autorskou inscenaci Les sebevrahů v pražském nezávislém Divadle LETÍ, autorskou inscenaci pro děti Jak se směje Zubatá pro Malé divadlo v Českých Budějovicích, Události Davida Greiga pro Jihočeské divadlo nebo Maryšu pro Východočeské divadlo.

Za původní hru Ve dne v noci získala Cenu Evalda Schorma za rok 2016. V roce 2021 byla nominována na Cenu divadelní kritiky v kategorii Talent roku a její text Les sebevrahů byl nominován na hru roku. Má také dramaturgické zkušenosti z velkého live cinema projektu NEVINA a je také autorkou scénáře k filmu Hranice lásky.