Vážený uživateli, je nám líto, ale Váš prohlížeč nepodporuje plné zobrazení webu. Doporučujeme Vám přejít na jeho aktuálnější verzi (MS Edge) nebo na některý z nejčastějších prohlížečů (Chrome, Firefox, Safari).

Jiří Podubský

Biografie

Po škole nastoupil do Divadla Inspirace, kde působil jako osvětlovač pro společnost Lyra Pragensis, v té době také spolupracoval na projektech HAMU s režiséry Jiřím Heřmanem, Martinem Otavou a Radimem Vizvárym, se kterým byl i u zrodu Mime Festu jako světelný designér a technický poradce.

Od roku 2003 pracuje na pozici světelné režie ve Stavovském divadle, kde za tu dobu spolupracoval s mnoha významnými českými, ale i zahraničními režisérkami a režiséry, např. s Robertem Wilsonem, A. J. Weissbardem, Michalem Dočekalem, Magdalénou Švecovou, Alicí Nellis a Janem Fričem.

Jako osvětlovač spolupracoval s Divadlem Na Fidlovačce, Divadlem v Celetné a plzeňskou Moving Station. Světelný design dělal dále v Hudebním divadle Karlín nebo na Nové scéně Národního divadla.

V roce 2013 byl společně s Lenkou Havlíkovou u založení Divadla X10. Již řadu let je dvorním světelným designérem režiséra Jana Nebeského v divadle JEDL. Jako světelný designér upřednostňuje do inscenací použití barvy LEE 115.