Vážený uživateli, je nám líto, ale Váš prohlížeč nepodporuje plné zobrazení webu. Doporučujeme Vám přejít na jeho aktuálnější verzi (MS Edge) nebo na některý z nejčastějších prohlížečů (Chrome, Firefox, Safari).
Eva Leinweberová

Eva Leinweberová

Biografie

Eva Leinweberová je původem z Prostějova a než odešla za vzděláním do Prahy, působila v letech 1991–1995 v brněnském Divadle Husa na provázku. V roce 2001 absolvovala herectví na pražské DAMU, kde studovala na Katedře alternativního divadla v ročníku Jana Borny, Jany Bezinové a Miroslava Krobota. Poté působila v Divadle Nablízko a od roku 2006 hostovala v pražských divadlech Komedie, Kalich, v Klicperově divadle v Hradci Králové, dále v divadle Bufet. Dodnes působí v Městských divadlech pražských a dlouhodobě spolupracuje s divadlem Minor.

Vedle herectví se začala věnovat také divadelní režii, v A-studiu Rubín pro divadlo Nablízko vytvořila autorskou inscenaci Žrout a podle M. A. Bulgakova Psí srdce. V oblasti divadla pro děti obohatila repertoár divadla Minor o Pejska a kočičku, nebo o lesní revue O Smolíčkovi či o inscenaci Nebojsa.

Její bohatá filmografie zahrnuje již legendární snímky, jako jsou Účastníci zájezdu, Vratné lahve, Hodinu nevíš, Ženy v pokušení a seriály Vzteklina, Chlap, Osada, Autobazar Monte Karlo

Aktualizace: říjen 2023