Vážený uživateli, je nám líto, ale Váš prohlížeč nepodporuje plné zobrazení webu. Doporučujeme Vám přejít na jeho aktuálnější verzi (MS Edge) nebo na některý z nejčastějších prohlížečů (Chrome, Firefox, Safari).
Erivan Garioli

Erivan Garioli

Sólista Baletu ND

Biografie

Erivan je mladý všestranně nadaný tanečník, svůj talent dokáže uplatnit v široké škále repertoáru. Je vášnivý i rozvážný, klasický i moderní, jemný i výbušný. Charakteristické je jeho nakažlivé nadšení pro svět umění, pro balet každé ráno s ním vstupuje do baletního sálu a večer ho pak z jeviště předává divákům.

Narodil se ve Vitorii v Brazílii. V sedmi letech nastoupil do školy Espaço da Dança, kde studoval až do osmnácti. Během této doby se zúčastnil mnoha soutěží včetně Youth America Grand Prix, Mezinárodního festivalu v Joinville a Prix de Lausanne v roce 2017. Tam získal stipendium na dokončení studia na kanadské National Ballet School. V roce 2019 nastoupil do Singapurského baletu a v roce 2021 začal působit v Baletu Národního divadla v Praze.

Za pouhých pár sezon v Národním divadle se Erivan vypořádal s mnoha výzvami a diváci ho měli možnost vidět v řadě předních rolí: Romeo a Merkucio v Romeovi a Julii (J. Cranko), Princ Desiré a Kavalír víl ve Spící krasavici (M. Haydée), Colas v Marné opatrnosti (F. Ashton), James v La Sylphide (J. Kobborg), Benno v Labutím jezeře (J. Cranko), Louskáček v Louskáčkovi – Vánočním příběhu (Y. Vàmos) atd.

Erivan tančí s velkým úspěchem i v dílech současného repertoáru: The Second Detail, Handman (inscenace Forsythe / Clug / McGregor; W. Forsythe, E. Clug), Popelka (J.-Ch. Maillot), Tramvaj do stanice Touha (J. Neumeier), Fly Paper Bird (inscenace Beyond Vibrations; M. Goecke), Bill a Artza (inscenace bpm; S. Eyal a G. Behar; E. Dadon), Kafka: Proces (M. Bigonzetti) nebo v choreografiích Jiřího Kyliána Gods and Dogs, Bella Figura a Šest tanců v rámci inscenace Kylián – Mosty času.

(Aktualizace: srpen 2024)