Vážený uživateli, je nám líto, ale Váš prohlížeč nepodporuje plné zobrazení webu. Doporučujeme Vám přejít na jeho aktuálnější verzi (MS Edge) nebo na některý z nejčastějších prohlížečů (Chrome, Firefox, Safari).

Emil Rothermel

Biografie

Narodil se v roce 1992 v Brémách. Od 14 let byl členem uskupení Junge Akteure, divadelního souboru mládeže brémského divadla, v rámci něhož se podílel na tvorbě různých amatérských inscenací.

Po střední škole získal bakalářský titul z politologie na Universität Leipzig, poté v roce 2017 započal studium režie a dramaturgie na Katedře alternativního a loutkového divadla DAMU pod vedením Lukáše Jiřičky a Tomáše Procházky, kde momentálně pokračuje v magisterském studiu.

Během studia na DAMU si vyzkoušel práci na loutkových inscenacích, výtvarných instalacích, performance i na happeninzích ve veřejném prostoru. Spolupodílel se na konceptech studentských performance v rámci mezinárodního magisterského programu MA DOT na DAMU, ve kterých pokaždé i účinkoval. Byla to především performance The ceremony, která byla vytvořena jako absolventská práce známého irského režiséra Wayna Jordana, kde diváci a divačky spolu s tvůrci a tvůrkyněmi procházeli společným obřadem. Dále pak Rehearsing evolution in a bar, as you are, kde tvůrci a tvůrkyně zkoumali a zobrazovali scénografie sociálních interakcí, vzorce dialogů, požívání, animalismu, naše přání, úniky a vytváření fikce.

Se spolužáky a spolužačkami pořádal v texaském Austinu v USA týdenní workshop s místními účastníky, jehož vyvrcholením byla performance postavená na základě společných zkušeností a zážitků.

Je spoluzakladatelem umělecké skupiny Agentura de Luxe, se kterou pořádá divadelní ilegální squatting v prázdných pražských budovách.

V roce 2019 vytvořil v Divadle NoD dokumentární inscenaci Heimatschuss aneb moje děda tvoje děda, která se zabývá tím, jak zamotané klubko zapomenutých rodinných narativů může ovlivňovat nás a naše okolí, ve kterém se nacházíme. Spolupracuje s česko-německým uskupením Das Thema. Herecky se podílel na inscenaci SAMETOVÁ SIMULACE: Federál v režii umělecké skupiny 8 lidí.

Pracuje pro Pražský divadelní festival německého jazyka.

Je členem hudebního improvizačního experimentálního uskupení Saffari jazz orchestra, a české country folkové kapely Severní nástupiště.