Vážený uživateli, je nám líto, ale Váš prohlížeč nepodporuje plné zobrazení webu. Doporučujeme Vám přejít na jeho aktuálnější verzi (MS Edge) nebo na některý z nejčastějších prohlížečů (Chrome, Firefox, Safari).
Elena Dombrowski, foto P. Hejný

Elena Dombrowski

Členka sboru Baletu ND

Biografie

Drobná energická tanečnice, která svůj talent uplatňuje nejen při interpretaci, ale i v tvorbě a pedagogické činnosti. Získala Young Creation Award v rámci Prix de Lausanne 2024.

Elena se narodila nedaleko Paříže ve Francii a baletu se začala věnovat ve čtyřech letech. V září 2014 se přestěhovala do Mougins/Cannes a pokračovala ve studiu na Pôle National Supérieur de Danse Rosella Hightower.V posledním roce školy v lednu 2023 nastoupila do sboru Baletu Národního divadla v Praze. V témže roce získala Prix de Lausanne 2024 – Young Creation Award.K baletům, v nichž vystupovala, patří Tramvaj do stanice Touha Johna Neumeiera; La Fille Mal Gardée Fredericka Ashtona; Oněgin, Romeo a Julie, Labutí jezero Johna Cranka; Popelka Jeana-Christopha Maillota a La Sylphide Johana Kobborga. Elena se uplatňuje též ve složených večerech moderního repertoáru Beyond Vibrations (v choreografii Fly Paper Bird Marca Goeckeho) a Forsythe/Clug/McGregor.

Jako laureátka Young Creation Award nastudovala Elena svou vítěznou současnou variaci Tout va bien? během 52. ročníku Prix de Lausanne.