Vážený uživateli, je nám líto, ale Váš prohlížeč nepodporuje plné zobrazení webu. Doporučujeme Vám přejít na jeho aktuálnější verzi (MS Edge) nebo na některý z nejčastějších prohlížečů (Chrome, Firefox, Safari).

Christoph Späth

Host Opery

Biografie

Tenorista Christoph Späth debutuje ve Státní opeře v Praze jako Valzacchi v opeře Richarda Strausse Růžový kavalír v listopadu 2022.
Narodil se v Berlíně a vystudoval Yale University s titulem Master of Music. Od roku 2002 je členem souboru Komické opery Berlín. Ztvárnil mnoho charakterních tenorových rolí, jako je Pedrillo v Mozartově Únosu ze serailu, Princ v Prokofjevově Lásce ke třem pomerančům, Zinovij v Šostakovičově Lady Macbeth Mcenského újezdu, Jimmy Mahony ve opeře Kurta Weilla Vzestup a pád města Mahagonny a Herodes v Salome Richarda Strausse. Objevil se na Salcburském festivalu i na Hudebním bienále v Mnichově, vystupoval pod dirigenty jako Nikolaus Harnoncourt, Kirill Petrenko a Vladimir Jurowski a často zpíval v inscenacích režisérů jako Calixto Bieto, Andreas Homoki, Hans Neuenfels, Sebastian Baumgarten a Barrie Kosky. V roce 2012 byl panu Späthovi udělen čestný titul Berlínský komorní pěvec.