Vážený uživateli, je nám líto, ale Váš prohlížeč nepodporuje plné zobrazení webu. Doporučujeme Vám přejít na jeho aktuálnější verzi (MS Edge) nebo na některý z nejčastějších prohlížečů (Chrome, Firefox, Safari).
Berenika Anna Mikeschová (foto: Pavel Hejný)

Berenika Anna Mikeschová

Členka Činohry

Biografie

V roce 2023 absolvovala činoherní herectví na DAMU. Hostovala v Komorní scéně Aréně v inscenaci U snědeného krámku a v Divadle v Dlouhé v inscenacích Zítřek se nekoná a Sodoma komora. Se souborem Ductus Deferens se v režii Hermana Čolka zapojila do pandemického projektu Prahu balkonová coby Shakespearova Julie. Hrála ve studentském filmu Medmed a v několika dalších. Nachází zvláštní kouzlo v záskocích, byť je to prý obrovský stres. Její oblíbený záskok byl v inscenaci Už není třeba dělat vůbec nic v režii Jana Friče pro Divadlo v Dlouhé. Ráda píše autorské texty, „sesmolila“ i jednu knihu, o které říká, že ji asi nevydá. Má ráda mnoho věcí, její nejoblíbenější otázkou je: Proč? 

„Jsem elektrárna, výboj, vítr. Pyšním se tím, že jsem hybrid. Neboť mám v sobě nejčistší světlo a stejně tak pekelnou temnotu.“ 

Aktualizace: listopad 2023

Foto a video galerie