Vážený uživateli, je nám líto, ale Váš prohlížeč nepodporuje plné zobrazení webu. Doporučujeme Vám přejít na jeho aktuálnější verzi (MS Edge) nebo na některý z nejčastějších prohlížečů (Chrome, Firefox, Safari).
Aurora Kubelíková

Aurora Kubelíková

Biografie

Narodila se v roce 1997 v pražském Podolí. Už od předškolního věku jevila zájem o balet, což vyvrcholilo nástupem do baletní školy Olgy Kyndlové při Státní opeře, kde pochytila základní dovednosti a díky účinkování v operách si zamilovala jeviště. Proto se rozhodla pro studium na Taneční konzervatoři hlavního města Prahy. Po úspěšném zdolání přijímacích zkoušek zde studovala pod taktovkou skvělých pedagogů a vystupovala ve školních představeních. Absolvovala zde Poloveckými tanci.
V roce 2018 nastoupila do baletního souboru Bohemia Balet, pod vedením pana Mgr. Jaroslava Slavického. I zde se jí naskytla dobrá příležitost pracovat ve společnosti skvělých choreografů a kolegů. Po několik let tu tančila v řadě představení a dostala možnost se souborem vystupovat i v zahraničí. V rámci Bohemia Baletu spolupracovala i se souborem Jihočeského divadla na inscenaci Šípkové Růženky.
V Bohemia Baletu působila až do konce sezóny 2021/2022. Od září téhož roku je členkou baletního souboru Jihočeského divadla, kde se těší na společné projekty.

Zdroj: Jihočeské divadlo (2/2024)