Vážený uživateli, je nám líto, ale Váš prohlížeč nepodporuje plné zobrazení webu. Doporučujeme Vám přejít na jeho aktuálnější verzi (MS Edge) nebo na některý z nejčastějších prohlížečů (Chrome, Firefox, Safari).

Antoan Pepelanov

Biografie

Antoan Pepelanov vystudoval bakalářské studium obor Kamera na Filmové Akademii Miroslava Ondříčka (FAMO) v Písku. Věnuje se natáčení filmů, televizních seriálů, hudebních klipů, reklam a často tvoří trailery, projekce a videoart ve spolupráci s českými divadly a dalšími kulturními institucemi.

Jako hlavní kameraman debutoval v roce 2023 seriálem Banáni v režii Vojtěcha Moravce pro TV Prima. V roce 2022 natočil spolu s Terezou Vejvodovou 16 hodin materiálu pro videoprojekci a později i film Krajina těla, jež je součástí této stejnojmenné inscenace. Pohybově vizuální báseň opěvující lidské tělo vznikla v režii Radima Vizváryho pro Laternu magiku. S režisérem Karlem Šindelářem spojil síly v roce 2021 a vrátil se na svoji studijní půdu FAMO, kde natočili krátký film Dřevo na příští zimu. Tento černobílý snímek o smrti a sourozenectví byl v roce 2021 nominován na cenu Český lev Magnesia 2021 jako nejlepší studentský film roku.

Je součástí produkce Old&Rich Production, kterou s úzkým kolektivem přátel před lety založil. Zde vyvíjí své další, hlavně filmové a televizní projekty. Je vášnivým cinefilem, čtenářem, cestovatelem a zahradníkem.