Vážený uživateli, je nám líto, ale Váš prohlížeč nepodporuje plné zobrazení webu. Doporučujeme Vám přejít na jeho aktuálnější verzi (MS Edge) nebo na některý z nejčastějších prohlížečů (Chrome, Firefox, Safari).
SPIDER TURTLE WESPIDER TURTLE WE
Ostatní

SPIDER TURTLE WE

Nová scéna – Provozní budova B
Host

Základní informace

Kde hrajeme

Nová scéna – Provozní budova B

Tiché pozorování drobných druhů mění naši perspektivu. Jak se rozhodneme jednat tváří v tvář neznámu?

O inscenaci

Tiché pozorování drobných druhů mění naši perspektivu. Pavouk v koupelně. Všední realita se kříží s imaginárním světem, ve kterém pavouk tančí, aby přežil, kde přehlížené bytosti oslavují svou existenci, kde se najednou objeví želva. Představení s kostýmovanými těly a pohyblivými instalacemi vede diváky na cestu, na níž přestávají být lidmi a představují si životy jiných druhů. V konfrontaci s těmito stvořeními se ocitají v ohromujícím rozporu pocitů – zvědavost zahaluje strach z neznámého, zmatek přechází v empatii a vše se sbíhá v introspektivních otázkách: Jak se rozhodneme jednat tváří v tvář neznámu?

Ran Jiao je umělkyně performance žijící v Praze. Její umělecký zájem se soustředí na dočasná místa a změny perspektivy. K prostoru přistupuje jako k sérii hmotných a nehmotných vztahů. Zajímají ji alternativní perspektivy, které nabízejí materiály a více-než-lidské entity. Její prožitková a dialogická tvorba se snaží divákům zprostředkovat introspektivní zvědavost vůči jiným pohledům na svět a dosáhnout tak rozšířené empatie a představivosti.

Projekt Spider Turtle We je součásti mezinárodního výzkumného projektu Foreign Body: Costume Becoming. Projekt je realizován s finanční podporou Ministerstva kultury, hl. m. Prahy, Národního plánu obnovy a Evropské Unie.

Projekt je v produkci Ran Jiao a spolku Lovable Humans a v koprodukci s Národním divadlem a Lenkou Vagnerovou & Company, a Bazaar Festivalem. Byl podpořen Centrem choreografického rozvoje: S.ES.TA, REZI.DANCE Komařice, Divadlem Ponec a Divadlem Alfred ve Dvoře.

Účinkující

Magdalena Malinová, Michał Salwiński, Ran Jiao, Tomáš Janypka, Roman Zotov-Mikshin, Jovita Siu Ji Chin, Sai Morikawa.

Tvůrci

Režie a koncept: Ran Jiao
Kostýmy: Anne-Catherine Kunz
Spoluvytváření kostýmů: Mara Ingea
Zvukový design: Elia Moretti
Světelný design: Martin Hamouz
Scénografie: Susana Botero Santos
Konzultace choreografie: Petra Hauerová
Dramaturická podpora: Sodja Lotker
Technické zajištění: Josef Malík
Produkce: Lamija Čehajić
Grafický design: Zuzana Jírová a Lamija Čehajić

 

Poděkování: Debora Štysová, Joana Simões, Ewan McLaren



Foto a video galerie

Sdílet na sociálních sítích