Vážený uživateli, je nám líto, ale Váš prohlížeč nepodporuje plné zobrazení webu. Doporučujeme Vám přejít na jeho aktuálnější verzi (MS Edge) nebo na některý z nejčastějších prohlížečů (Chrome, Firefox, Safari).
Činohra

ND Talks: Inventura V

„Pracovní podmínky v divadlech. Vize a utopie.“

Nová scéna - foyer
ND+
Setkání, diskuze
Zdarma
Mládež

Základní informace

Kde hrajeme

Nová scéna - foyer

Přibližná délka představení

1 hodina 30 minut, bez přestávky

 

Sledujte živě či ze záznamu na webu ndtalks.cz!

Série debat, diskusí a přednášek, v nichž zrekapitulujeme poslední léta v Národním divadle – a zároveň se pokusíme vyhlédnout i mimo jeho zdi.

V březnové debatě ND Talks jsme se pokusili udělat inventuru sociálních a ekonomických podmínek českého divadelního prostředí. Kladli jsme si otázku, „co se děje“.

V květnové debatě se chceme ptát znovu, ale jinak: „proč se to děje a co s tím“. Naše pozvání k diskusi přijala politoložka a publicistka Kateřina Smejkalová, advokát a specialista na autorské právo František Vyskočil a dramaturg a divadelní teoretik Jakub Liška.

Bude nás zajímat, jak aplikovat koncept udržitelnosti na divadelní profese. Představíme psychosociální a profesně právní situaci lidí pracujících v divadle a budeme diskutovat o jejích příčinách a řešeních. Kde leží potenciál pro zlepšení jejich životní úrovně? Jak zajistit rovné a bezpečné podmínky zaměstnancům i lidem pracujícím na volné noze?

Přijďte s námi snít 23. května 2022 v 17.30 na Novou scénu. V rámci programu pokřtíme speciální vydání almanachu Činohry věnované nejen tématům série ND Talks v sezoně 2021/2022, v němž mimo jiné najdete přehled výsledků naší únorové ankety o pracovních podmínkách v divadlech.

Debatu bude také možné sledovat online na www.ndtalks.cz. Na webu si můžete prostudovat doplňující materiály a inspirace k debatě. 

Vytvořili jsme také prostor vizí a utopických přání. Budeme rádi, když nám přispějete odpovědí na otázku, jak by měl vypadat nejlepší z možných světů divadelních profesí na utopie.ndtalks.cz . Stačí kliknout a psát.

Sdílet na sociálních sítích