Vážený uživateli, je nám líto, ale Váš prohlížeč nepodporuje plné zobrazení webu. Doporučujeme Vám přejít na jeho aktuálnější verzi (MS Edge) nebo na některý z nejčastějších prohlížečů (Chrome, Firefox, Safari).

Laterna magika

Listopad 2021

Zachytit objekt v pohybu!

Už jen šestkrát mají návštěvníci Nové scény možnost zhlédnout inscenaci Laterny magiky Human Locomotion.

Silný příběh o lásce, v němž se ve středu milostného trojúhelníku ocitá americký fotograf Eadweard Muybridge. V polovině 19. století bylo jeho snem fotograficky zachytit objekt v pohybu. Sice se mu to podařilo, ale protože své práci obětoval vše, ztratil lásku. Tato inscenace přináší propojení tance a činoherního herectví. Hlavní roli hraje Marek Daniel. Human Locomotion je na repertoáru Laterny magiky už sedmým rokem a kvality této inscenace ocenili i mnozí recenzenti.

 „Scénografie hraje v tomto představení prim; je perfekcionistická a elegantní. Jednotlivé obrazy inscenace připomínají ruch fotografického ate­liéru, v němž probíhá tvorba aranžované fotografie pro lifestylový magazín. (…) Choreografická spolupráce Jana Kodeta vnáší dynamiku, je vynalézavá, svižná a pracná; je to cizelérská práce. (...) Má bohatou ,slovní´ zásobu a není na pohyb skoupý, sype vazby z rukávu, jeho taneční aranžmá se polovinu času vznášejí ve vzduchu.“
(Nina Vangeli, Divadelní noviny)

Inscenaci Human Locomotion je také věnovaný podcast Národního divadla. Díl z řady K jádru věci prozradí mnoho zajímavých detailů a souvislostí. Podcastem posluchače provedou tvůrci inscenace SKUTR – Lukáš Trpišovský a Martin Kukučka a také scénograf a výtvarník Jakub Kopecký.

Uvádíme 5. a 6. listopadu 2021 na Nové scéně

Sdílet na sociálních sítích