Vážený uživateli, je nám líto, ale Váš prohlížeč nepodporuje plné zobrazení webu. Doporučujeme Vám přejít na jeho aktuálnější verzi (MS Edge) nebo na některý z nejčastějších prohlížečů (Chrome, Firefox, Safari).

Činohra, Foyer

Květen 2023

Náměstíčko

Ani na jaře se nám nevyhnuly nemoci. Šimon Krupa si proto po záskoku v roli Dona Pedra střihl i další úlohu v Mnoho povyku pro nic. Romantického Claudia si uložil do cloudu ke svým dalším shakespearovským figurám a uvažuje, že by vzhledem k počtu již naučených postav mohl od příště hrát tento úspěšný kus jako monodrama!

+++

Naši herci i režiséři válí! Pavlína ŠtorkováMichal Vajdička získali Cenu české divadelní kritiky, Pavlína za ženský herecký výkon roku v inscenaci Manželka publikovaného básníka, Michal za inscenaci roku Konec rudého člověka v Divadle v Dlouhé. Gratulujeme oběma!

+++

Český rozhlas letos slaví 100 let a při této příležitosti vyhlásil anketu Neviditelný herec století. V anketě se sešlo 82 726 hlasů a třetí nejoblíbenější rozhlasovou herečkou se stala naše kolegyně Taťjana Medvecká! A aby těch úspěchů nebylo málo – po Igoru Orozovičovi rozjíždí hudební dráhu i Vladimír Javorský. Dokonce tak, že jeho debutové album Ještě je bylo nominováno v kategorii Folk na Cenu Anděl 2023. Igore, prosím, přidej!

+++

V divácké oblibě šlapou našim hercům i herečkám nebezpečně na paty i hostující umělci. Po jedné z březnových repríz Bakchantek čekaly u zadního vchodu Stavovského divadla na frontmana skupiny Bert & Friends Alberta Romanuttiho jeho fanynky dokonce tři hodiny. Když jim jedna z hereček sdělila, že jejich idol už odešel, ale že to mohou zkusit i druhý den, smutně odvětily, že ubytovnu bez sprchy mají pouze na jednu noc a na další přenocování jim už chybějí finance. Ano, ani spuštěním opony tragédie nekončí…

Sdílet na sociálních sítích