Vážený uživateli, je nám líto, ale Váš prohlížeč nepodporuje plné zobrazení webu. Doporučujeme Vám přejít na jeho aktuálnější verzi (MS Edge) nebo na některý z nejčastějších prohlížečů (Chrome, Firefox, Safari).

Foyer

Květen 2023

Nahlédněte do zákulisí unikátní Nové scény

Příležitostí vidět prostory Nové scény v jejich autentické podobě již nebude mnoho.

Největší pražský festival architektury Open House každoročně umožní veřejnosti navštívit interiéry řady pozoruhodných, ale běžně nepřístupných budov. Během letošního 9. ročníku se můžete ve dnech 20. a 21. května exkluzivně podívat také do zákulisí Nové scény! Exkluzivně proto, že se po 40 letech od otevření blíží termín nezbytné kompletní rekonstrukce. Příležitostí vidět prostory Nové scény v jejich autentické podobě tak již nebude mnoho.

Doprovodným programem k festivalu 17. května připomeneme nejen 40. výročí otevření Nové scény, ale i 100. výročí narození architekta Karla Pragera. Trasa prohlídky povede jak hledištní částí s výkladem, tak i zákulisím (přes šatny, maskérnu, jeviště, projekční kabinu, světelné lávky či baletní sál). Pro děti je přichystána hravá komentovaná prohlídka, nabídneme také speciální čas prohlídky pro sluchově znevýhodněné návštěvníky. Program není vhodný pro účastníky s omezením pohybu a trpící strachem z výšek. Všechny prohlídky jsou zdarma a bez registrace. Kvůli předpokládanému velkému zájmu o akci počítejte prosím s delším čekáním na volné místo v programu. Od 15. května je v prostorách Nové scény otevřené festivalové infocentrum (vstup z náměstí Václava Havla).

Program akcí

na Nové scéně:

Prohlídky pro širokou veřejnost
sobota 20. května 10.00–17.00
neděle 21. května 10.00–14.00

Prohlídky pro děti
neděle 21. května 11.00

Prohlídky pro sluchově znevýhodněné
sobota 20. května 11.00

Akce speciálního doprovodného programu budou ve středu 17. května probíhat celý den, jednotlivé časy budou upřesněny.

Panelová diskuze o architektuře Karla Pragera a plánované rekonstrukci Nové scény se uskuteční 17. května 2023 v 18.00 na Nové scéně ND.

Nová scéna

Sdílet na sociálních sítích