Vážený uživateli, je nám líto, ale Váš prohlížeč nepodporuje plné zobrazení webu. Doporučujeme Vám přejít na jeho aktuálnější verzi (MS Edge) nebo na některý z nejčastějších prohlížečů (Chrome, Firefox, Safari).

Foyer

Leden 2022

PF 2022  

Národní divadlo Vám přeje výjimečný rok 2022

Přejeme Vám rok, který bude podobně výjimečný jako artefakt, na který se právě díváte. Jde o autentický kus žulové dlažby, pocházející z piazetty Národního divadla. Toto prostranství, nesoucí jméno Václava Havla, bylo nedávno zrekonstruováno. 

Díky tomu jsme mohli část původního vydláždění použít k vytvoření předmětu, který se stal součástí našeho projektu „NDup – druhý život věcí“, jenž využívá různé materiály, související s divadelním provozem, ke vzniku unikátních nových výtvorů. 

Helena Vonková

vedoucí marketingu ND

je iniciátorkou projektu. Intenzivně se zabývá výrobou promo předmětů ND z materiálů použitých v divadelním provozu. Autorem konceptu a textů je Tomáš Roreček – textař a ideamaker, který dlouhodobě spolupracuje s Národním divadlem. Návrh artefaktu a jeho výroba byly svěřeny Jiřímu Klabanovi, klenotníkovi a jednateli společnosti Zpromotion s.r.o. Návrh a výrobu obalu na artefakt vyřešil Martin Korejtko, spolumajitel společnosti Studiopress, která se mj. zabývá atypickým řešením designových obalů.

redakce

Sdílet na sociálních sítích