Vážený uživateli, je nám líto, ale Váš prohlížeč nepodporuje plné zobrazení webu. Doporučujeme Vám přejít na jeho aktuálnější verzi (MS Edge) nebo na některý z nejčastějších prohlížečů (Chrome, Firefox, Safari).
Michal Kříž

Michal Kříž

Biografie

Již při studiu oboru Jevištní technologie na DIFA JAMU se cíleně věnoval především světlu. První profesní zkušenosti sbíral ve Studiu Marta, kde také absolvoval v roce 2006 světelným designem inscenace Jitro kouzelníků v režii Jiřího Honzírka.

Hned poté nastoupil do Národního Divadla Brno,  kde se během tří sezón svého působení podílel na vzniku řady inscenací jako programátor, videotechnik a také světelný designér. Souběžně působil jako hlavní osvětlovač v hudebním klubu Fléda a externě spolupracoval s dalšími brněnskými scénami.

Od přestěhování do Prahy v roce 2009 je na volné noze jako světelný designér, programátor, technik a technický produkční. Během let se pracovně potkal z řadou nezávislých souborů (Lenka Vagnerová & Company, Farma v Jeskyni, DOT504, Teatr Novogo Fronta, 420PEOPLE, La Putyka, Holektiv, Bratři v tricku), divadel i kulturních institucí (Divadlo Ponec, Divadlo Archa, DOX, La Fabrika, Roxy NOD, HAMU, ISD, Jihočeské divadlo, Divadlo Drak). Žánry zkusil mnohé, věnoval se činohře, opeře, novému cirkusu, eventům, koncertům, výstavám... Jeho srdcovou záležitostí ale zůstává taneční a pohybové divadlo.