Vážený uživateli, je nám líto, ale Váš prohlížeč nepodporuje plné zobrazení webu. Doporučujeme Vám přejít na jeho aktuálnější verzi (MS Edge) nebo na některý z nejčastějších prohlížečů (Chrome, Firefox, Safari).

MgA. Kateřina Hanáčková

Biografie

Kateřina Hanáčková miluje umění a kulturu považuje za základní kvalitu života. Proto také svou práci v Národním divadle bere jako poslání, příležitost jak zprostředkovat veřejnosti zážitky, dotek krásy a kultivovat všednodennost.

Stojí za projektem Balet nás baví (ND+), který od roku 2012 vzdělává, přibližuje svět baletu nejen široké veřejnosti, ale i školám. Propojuje svou profesi PR Baletu Národního divadla s lektorskou činností, což považuje za smysluplné a přínosné.

Vystudovala taneční pedagogiku a taneční vědu na Hudební fakultě Akademie múzických umění v Praze. Během studia se zaměřovala na téma tanečních příležitostí v historickém kontextu a paralely se současnou realitou. Na základě této práce nastoupila po studiu do Etnologického ústavu AVČR, kde svůj výzkum prohlubovala. Od roku 1998 působila jako redaktorka, později šéfredaktorka magazínu Taneční listy.    

Od roku 2000 spolupracuje s Národním divadlem, od roku 2012 na pozici PR Baletu ND a divadelní lektorky.