Vážený uživateli, je nám líto, ale Váš prohlížeč nepodporuje plné zobrazení webu. Doporučujeme Vám přejít na jeho aktuálnější verzi (MS Edge) nebo na některý z nejčastějších prohlížečů (Chrome, Firefox, Safari).
Ostatní

Národní hoří - zažij to online! - dílna pro skupiny

Zážitková dílna o jedné historické kapitole ND

Tvůrčí dílna
Národní jinak
ND+

Základní informace

Přibližná délka představení

1 hodina 30 minut, bez přestávky

Místo konání a termíny

Osobní počítače účastníků (v případě distanční výuky), účastníci potřebují využívat zvuk a videokameru počítače nebo interaktivní obrazovka s videokamerou a reproduktory v případě hybridní výuky či pro skupinu ve třídě. 

Termíny sjednává lektorka Lenka Hubáčková s učiteli tak, aby vyhovovali jejich rozvrhu. 

Co byste dělali na místě vlastenců, kdybyste tehdy byli přímo v hořícím divadle? Jaké to je, řešit věci pod tlakem a rychle? Zažijte to s námi.

Co byste dělali na místě vlastenců, kdybyste tehdy byli přímo v hořícím divadle? Kam byste běželi? Jaké to je, řešit věci pod tlakem a rychle?  

Přesně to umožňuje  zážitkově-vzdělávací hra s využitím živé moderace divadelního lektora.
Účastníci zažijí dramatické události ze dne 12.srpna 1881 - ve fiktivních rolích se pokusí uhasit hořící Národní divadlo, přičemž narazí na překážky a nešťastné náhody, které vedly k tragickému vyhoření. Účastníci se ve hře musí sami rozhodovat, jak v nepřehledné chvíli postupovat, navrhují a ověřují svá řešení a zároveň zažívají pocity, jaké mohli tehdy zažívat přítomný sochař Schnirch, službu konající hasič pan Kořínek nebo zoufalí pražští vlastenci.

Celková délka programu: 90 min.
Určeno pro: žáci a žákyně od 10 let 
Minimální kapacita: 18 osob
Maximální kapacita: jedna třída
Technické požadavky: osobní počítače účastníků (v případě distanční výuky), účastníci potřebují využívat zvuk a videokameru počítače
Průběh: dílna probíhá ve virtuálním prostoru s využitím nástrojů pro interaktivní videokonference. Učitelé obdrží předem link a heslo pro přístup do virtuální místnosti.

K letošnímu 140. výročí požáru ND připravujeme také venkovní výstavu, jejíž obsah zveřejníme
v sekci Materiály ke stažení.

Informace o průběhu programu a způsobu rezervace individuálních termínů pro skupiny poskytuje Lenka Hubáčková | l.hubackova@narodni-divadlo.cz

Sdílet na sociálních sítích