Vážený uživateli, je nám líto, ale Váš prohlížeč nepodporuje plné zobrazení webu. Doporučujeme Vám přejít na jeho aktuálnější verzi (MS Edge) nebo na některý z nejčastějších prohlížečů (Chrome, Firefox, Safari).

Foyer

Únor 2023

Tanečník, výtvarník a výstava In Our Hands  

V rámci spolupráce Laterny magiky s umělcem Kristiánem Mensou (aka Mr. Krissem) jsme měli možnost oficiálně zahájit jeho výstavu In Our Hands

Vernisáž se konala v pátek 21. ledna 2023 od 18.00 v prostorách Café NONA na Nové scéně. Úvodního slova se ujal umělecký ředitel Laterny magiky Radim Vizváry spolu s tanečníkem a výtvarníkem Mr. Krissem. Autor seznámil návštěvníky nejen s kresbami vystavenými v kavárně, ale také s krátkým animovaným filmem, který lze zhlédnout ve Videogalerii Nové scény. Na pódiu je poté vystřídal hudebník Thom Artway, mladý úspěšný český zpěvák, skladatel a kytarista zpívající anglicky, v jehož tvorbě se potkává folk, pop a rock. Zbytek večera se poté nesl v hudebním duchu funku, soulu a jazzu pod taktovkou DJ Rubba Dubba. 

Výstavou, kterou tvoří 21 děl, se Mr. Kriss snaží poukázat na myšlenku, že osud naší Země a stav přírody je pouze v našich rukách. K tomu využívá kombinace detailní fotografie těla a kresby. 

Výstava In Our Hands bude k vidění do 18. března, každý všední den od 10.00 do 00.00 a o víkendu pak od 11.00 do 00.00. 

Radim Vizváry a Kristián Mensa, foto: Z. Sokol 

Sdílet na sociálních sítích